Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul social-democrat cărășean, în calitate de membru al Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism, a participat la o conferință organizată în capitala Europei!

În perioada 17-18 martie, senatorul Adrian Torma (PSD) a participat la lucrările „Conferinței interparlamentare privind economia circulară“, organizată de Parlamentul Flamand, în Bruxelles.

La conferința interparlamentară privind economia circulară au participat 23 de delegații care au dezbătut aspecte esențiale privind viitorul economiei circulare în Uniunea Europeană și rolul pe care aceasta ar trebui să îl joace în promovarea economiei circulare și obiectivele pe care statele membre ar trebui să le aibă. Economia circulară implică progres și inovație, iar dezvoltarea soluțiilor care au la bază reciclarea și reutilizarea resurselor de care dispunem vor crea locuri de muncă și vor ajuta la dezvoltare. În cadrul reuniunii, s-a discutat despre cum se poate construi o rețea de hub-uri circulare în diferite statele membre, cum se pot ajuta reciproc în tranziția către economie circulară, dar și care este cel mai bun mod de a face schimb de know-how și de cele mai bune practici între statele membre și între companii.

„A fost subliniată necesitatea și stimularea educării populației pentru conștientizarea beneficiilor economiei circulare. Adoptarea unor politici coerente și măsuri concrete prin care se poate asigura formarea angajaților, antreprenorii și managerilor pentru includerea de abilități specifice care să faciliteze pentru trecerea la o economie circulară. Totodată, în cadrul conferinței s-a evidențiat importanța transferului de bune practici specifice economiei circulare de către antreprenori care au prezentat modele de afaceri de succes.“, a precizat senatorul Adrian Torma.

JCS-T.K.