Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luna septembrie va da startul lucrărilor de refacere a covorului asfaltic de pe partea superioară a pasajului.

Nu de puţine ori, conducătorii auto care au trecut pe pasajul superior Intim s-au plâns de starea deplorabilă a carosabilului, de crăpăturile din ce în ce mai adânci apărute transversal sau de gropile tot mai dese. Vestea bună este că situaţia şi-ar putea găsi remediul chiar începând de luna aceasta.

„Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi factori cu răspundere din cadrul Direcţiei Tehnice Generale, Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului au avut o întâlnire cu directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, Horaţiu Simion, privind lucrările de pe teritoriul municipiului Reşiţa, propuse în programul companiei pe anul 2014. Una dintre acestea prevede refacerea covorului asfaltic pe pasajul rutier DN 58B km 38+850 la Reşiţa (pasajul care face legătura între cartierul Triaj şi cartierul Lunca Bârzavei) pentru îmbunătăţirea traficului rutier“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Lucrările vor fi realizate de către cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru că tronsonul de drum din care face parte şi pasajul este în administrarea acestei instituţii. Potrivit estimărilor constructorului, lucrările de refacere a covorului asfaltic urmează să fie demarate în luna septembrie.

„Totodată, a fost înaintată o adresă Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, privind identificarea unor alternative pentru devierea traficului greu din zona centrală. De asemenea, a fost solicitată precizarea stadiului de realizare a obiectivului «Consolidare pasaj rutier DN 58B km 38+850 la Reşiţa» (pasaj Intim), propus în programul de proiectare pe anul 2014 al companiei pentru obiectivele de reparaţii capitale“, se mai arată în documentul citat.