Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Foarte multe persoane vaccinate cu doza booster consideră însă că sunt nedreptățite!

Tichetele oferite de Ministerul Sănătății au început să fie distribuite în Reșița, încă din data de 3 ianuarie 2022. Prin urmare, persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, în lunile septembrie și octombrie, le pot ridica de la centrele de vaccinare în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul 8.00-16.00. Despre prezența oamenilor în centrele de vaccinare, am discutat cu doctorul Sorina Tobă, aceasta coordonând un centru de vaccinare de la Sala de Sport a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița. „De venit, vin foarte mulți oameni vaccinați pentru a ridica aceste tichete. Predominanți sunt cei care s-au vaccinat în lunile octombrie și noiembrie, deși tichetele primite de la Ministerul Sănătății sunt pentru persoanele vaccinate în lunile septembrie și octombrie”, a declarat medicul.

Totodată, aceasta a semnalat o problemă existentă în rândul celor vaccinați cu doza booster, din cauza faptului că aceștia din urmă nu beneficiază de aceste tichete. „Foarte multe persoane vaccinate cu doza booster consideră că sunt nedreptățite, deoarece tichetele se acordă doar celor vaccinați cu primele două doze de Pfizer sau cu doza Johnson&Johnson. Aceștia nu înțeleg de ce este făcută această discriminare între ei și cei vaccinați cu Pfizer sau cu doza Johnson&Johnson”, a menționat Sorina Tobă. Aceasta a ținut să mai precizeze că, pe lângă oamenii care vin să ridice tichetele, sunt și mulți care vin doar pentru a se vaccina.

De asemenea, conform unui comunicat de presă al Primăriei Reșița, pentru persoanele vaccinate în perioada 1-31 ianuarie 2022, cu doza 1, doza 2 sau doza 3, se vor oferi vouchere de 10% reducere la cumpărăturile realizate în unul dintre supermarketurile de pe raza municipiului Reșița, în limita a 700 de beneficiari.

JCS–S.P.