Caraş-Severin, Romania

În afara necazurilor cu piaţa, oamenii s-au plâns de faptul că, deşi sunt reşiţeni, aşa cum sunt şi cei din alte cartiere, pentru un drum până la Primăria Reşiţa, în Centrul civic, sunt singurii care plătesc două bilete la dus, şi alte două la întoarcere, pe mijloacele de transport în comun.

Şi asta pentru că, pentru a intra în urbea propriu-zisă, cetăţenii din localitatea aparţinătoare trebuie să ia un mijloc de transport în comun, care face legătura între acestea, care are „capăt de traseu“ în zona Intim, pentru care plătesc unul dintre bilete. După care trebuie să mai plătească încă unul, pentru a-şi continua drumul prin urbea de pe Bârzava.

„Este tot transport local, că suntem tot cartier al Reşiţei, spunea, revoltată, o reşiţeancă din Ţerova. De ce noi să plătim două bilete? Noi dăm trei lei până la primărie, şi alţi trei lei la întoarcere. Adică şase lei, şi se zvoneşte că de la 1 iulie vom da 10 lei. Într-o dimineaţă au venit şase la control cu un limbaj că dacă suntem ţeroveni, suntem hoţi şi nu plătim bilete“…

Reprezentanţii municipalităţii au infirmat zvonurile legate de majorarea preţului biletului de la 1,5 lei la 2,5 lei, şi au precizat că se intenţionează introducerea unui nou sistem de taxare, astfel încât biletul să fie valabil timp de o oră jumătate, iar ţerovenii să plătească doar câte un bilet pentru dus şi întors.