Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţii economici din judeţ întâmpină greutăţi în actualizarea Registrului general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), este de părere inspectorul-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin, Nicolae Cristea.

Dacă până nu demult angajatorii trebuiau să introducă în REVISAL salariul şi cuantumul sporurilor, de luna aceasta, odată cu modificarea HG nr. 500/2011 – privind Registrul general de evidenţă a salariaţilor, angajatorii sunt obligaţi să treacă salariul brut lunar şi sporurile, aşa cum sunt ele prevăzute în contractul individual de muncă. Cu alte cuvinte, „aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie“.

„Înainte, situaţia era destul de confuză pentru angajatori, aşa că au apărut modificări la art.3, al.2, lit.g din HG nr. 500/2011, care arată că dacă prin contractul încheiat între angajator şi salariat s-au stabilit patru categorii de sporuri, atunci toate trebuie să apară în Registrul de evidenţă a salariaţilor“, a precizat Nicolae Cristea.

Iniţial, angajatorii trebuiau să actualizeze Registrul de evidenţă a salariaţilor până la data de 1 noiembrie, dar odată cu modificările apărute, termenul limită a fost prelungit până la data de 15 decembrie a.c.