Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Caransebeşul are de câteva zile o hartă actualizată şi modernă a municipiului, realizată la standarde europene. Primăria a finalizat o idee mai veche, un produs cartografic ce cuprinde harta localităţii cu toate zonele adiacente, un detaliu al zonei centrale, indexul stradal în ordine alfabetică, adrese utile, evenimente organizate de administraţia locală precum şi obiective economice, turistice, culturale şi istorice, prezentate prin texte şi imagini atractive, toate informaţiile fiind actualizate la nivelul anului 2012.

Printre obiectivele din harta cu un format grafic deosebit se regăsesc Parcul Dragalina, Piaţa Miron Cristea, clădirea municipalităţii dar şi zonele turistice Muntele Mic-Ţarcu-Godeanu, Poiana Mărului sau Băile Herculane, detaliile în care turistul este îndrumat spre aceste repere fiind prezentate în limbile română şi engleză. Harta a fost tiparită într-un tiraj de 15 mii de exemplare şi, potrivit primarului Marcel Vela, va fi trimisă fiecarui caransebeşean cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

„Harta cuprinde elemente importante pentru edificarea şi prezentarea zonei şi a tot ceea ce ţine de frumuseţea şi pitorescul municipiului Caransebeş şi a judeţului Caraş-Severin. Am decis ca un exemplar din fiecare hartă să fie oferit gratuit locuitorilor Caransebeşului cu prilejul Învierii Domnului, o parte să o oferim spre vânzare în librăriile şi chioşcurile de ziare din municipiu iar restul să le prezentăm într-un chioşc de informare turistică pe care îl vom amplasa în zona Pieţei Dragalina“, a explicat edilul municipiului de pe Timiş şi Sebeş.

Mai trebuie spus că în zilele următoare, în zona Casei de Cultură, îşi va găsi locul şi un panou de dimensiuni considerabile, cu prezentarea tuturor detaliilor hărţii, panou care, speră Marcel Vela, „să fie de folos cetăţenilor municipiului dar şi tuturor celor care vin în Ţara Gugulanilor şi vor să aibă informaţii cât mai clare în legătură cu posibilităţile de vizitare a acestei zone binecuvântate“.

Ideea şi concepţia hărţii ce reprezintă o premieră pentru municipiul Caransebeş i-au aparţinut city managerului Nicolae Borceanu, căruia şeful administraţiei locale a ţinut să-i mulţumească în mod public, la ultima şedinţă a consiliului local.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu