Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta au demonstrat aseară micuţii artişti de la cercurile de creaţie plastică ale Forumului german.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“, a organizat, joi după-amiază, expoziţia de artă plastică „Culorile carnavalului“.

Lucrările care au fost expuse pe simezele galeriei Direcţiei de Cultură aparţin cercurilor de desen-pictură şi sculptură ale Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, coordonate de soţii Doina şi Gustav Hlinka şi George Molin.

Întrucât evenimentul face parte din seria manifestărilor de Făşang, organizate în această lună de etnicii germani din Banatul Montan, membrii cercului de desen au expus puţin peste 20 de lucrări, fiecare reprezentând câte o mască, precum şi 30 de lucrări de sculptură, opere ale unor artişti cu vârste cuprinse între 3 şi 65 de ani. „Ne bucurăm că am reuşit şi în acest an să facem această expoziţie, care este rezultatul muncii şi dăruirii celor trei coordonatori, iar pe această cale doresc să le mulţumesc. Nu în ultimul rând, meritul aparţine micilor artişti, dar şi părinţilor, pentru că-i aduc la cercurile noastre de creaţie“, a declarat preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Roxana Bălan Nafiru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber