Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ne referim la cele două proiecte importante de infrastructură rutieră preconizate începând cu această primăvară în Caransebeș, cu finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”!

Consilierii municipali ai Caransebeșului au mai făcut un pas în sprijinirea modernizării străzilor, aprobând Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), indicatorii tehnico-economici, devizul general actualizat și finanțarea care trebuie suportată din bugetul local pentru această investiție realizată prin Programul Național „Anghel Saligny”. Documentația a fost realizată de o firmă din Oțelu Roșu, care a stabilit că valoarea estimativă la faza DALI a investiției de modernizare a străzilor este de aproape 13, 8 milioane de lei (cu TVA), din care peste 150 de mii de lei vor fi asigurați din bugetul local. Sunt vizate străzile Tudor Vladimirescu, Țarinei, Teiușului, Valea Cenchii, Râul Alb, Pipirigul Mare, Zăganului, I.C. Brătianu și Vîrful Pietrei.

„Prefer să lucrăm cu firme locale, dar dacă nu vor licita firme din zona noastră, nu e nicio problemă, interesul nostru este să finalizăm aceste proiecte!”, spunea nu demult primarul Felix Borcean, care se pare că a fost auzit de firmele de acest gen. Spunem asta pentru că la celălat proiect important de infrastructură rutieră, cel de modernizare și extindere a trotuarelor tot prin „Anghel Saligny”, licitația s-a finalizat și în scurt timp se va anunța firma care va realiza lucrările, care, potrivit surselor noastre, este una locală. În acest caz este vorba de lucrări de peste 11 milioane de lei, care vor începe, aproape sigur, odată ce condițiile meteo vor permite, adică în această primăvară. Aviz locuitorilor de pe Calea Severinului, Romanilor, Traian Doda, Cetății, Potocului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana!

JCS-R.M.