Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Modul spectaculos în care s-a dezvoltat Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Reșița a fost posibil printr-o finanțare europeană de 6,7 milioane de lei!

„Investim în educație și sănătate, pentru ca fiecare comunitate să se dezvolte armonios. Iată cum s-a transformat Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Reșița! 6,7 milioane de lei, bani europeni, au fost investiți aici, pentru ca urgențele medicale să se trateze în cele mai bune condiții în capitala Banatului de munte.“, notează cei de la ADR Vest, într-o postare pe o rețea de socializare, completată de un scurt video care reflectă ce s-a făcut la Reșița.

Printr-un proiect Regio-POR 2014-2020, la SJUR a fost extinsă infrastructura existentă, prin construcția unei noi clădiri, ceea ce aduce cu sine spații optime pentru monitorizarea, supravegherea și confortul pacienților și personalului medical. În plus, unitatea a fost dotată cu echipamente medicale noi, timpii de așteptare s-au scurtat, iar pacienții au la dispoziție standarde ridicate pentru tratare. Proiectul, al cărui beneficiar a fost Consiliul Județean Caraș-Severin, a fost implementat prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale. Amintim faptul că noua Unitate de Primiri Urgențe și-a deschis porțile în 30 august, anul trecut.

JCS-A.M.