Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Când spunem „specialiști” ne referim la consilierii locali caransebeșeni care acum trei luni trânteau aceeași organigramă, din motive aproape puerile, acuzând că spitalul e „stat în stat”!

Atunci, fostul director medical a încercat să explice necesitatea aprobării urgente a organigramei, fără succes însă, pentru că aproape instantaneu unii dintre aleșii locali, mai ales cei din jurul viceprimarului Pasere, au devenit mari „specialiști” în sănătate. „Cel mai urgent e la Cardiologie, la Neonatologie, la ATI, la Neurologie, nu se permit angajări, sunt colegi care au ieșit la pensie, care au plecat. Avem în structură cabinetul de diabet zaharat, am cerut un post de medic pentru când se vor debloca posturile, să putem scoate la concurs imediat.”, a încercat să explice atunci fostul director medical Loredana Copăceanu, fără să-i convingă pe unii dintre consilierii locali.

Joia trecută, aceeași organigramă a fost pusă din nou în fața acestora, managerul spitalului, Adrian Dumbravă, fiind prezent la ședință pentru a oferi lămuriri dacă este cazul. „Am venit pregătit să răspund cu datele cerute, pentru că eu cred în dialog și chiar în critică.”, a spus managerul Dumbravă, dar când colo, surpriză! „Specialiștii” au tăcut și au votat organigrama în câteva secunde, fără alte întrebări. Chiar și amendamentul depus de liberali a fost retras, pentru a nu fi interpretat în mod politic, potrivit spuselor celui care l-a inițiat, consilierul Puiu Paica. Cu alte cuvinte, s-au pierdut trei luni degeaba, doar pentru că unii au vrut să-și arate mușchii ca preambul la campania electorală…

Mai trebuie spus că modificarea și actualizarea organigramei de la spital, votată joia trecută, nu schimbă cu nimic numărul actual de 589 de posturi, nu toate ocupate.

JCS-R.M.