Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Și vrea ca aceștia să plătească dacă vor să  se mai antreneze pe stadionul din Teiuș! Iar de la primărie, Alexandru Silvășan vrea daune pentru folosirea timp de 10 ani a stadionului!

Pe cai mari, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul municipalității la decizia prin care Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș, condusă de fostul șef de gară și apoi de regională, devenea proprietara stadionului, Silvășan anunță că cine vrea să folosească baza sportivă va trebui să plătească o sumă către asociația cu sediul în satul Valea Bistrei. Iar principalii vizați sunt sportivii de la CSȘ Caransebeș (atleți și fotbaliști), pentru că cei de la Ezeriș au renunțat să mai folosească stadionul.

„Eu le-am făcut un contract pentru folosința gratuită a bazei sportive până la 31 decembrie 2022, după care a rămas să reluăm discuția să mergem în continuare până se găsește o soluție. Nu m-a sunat nimeni până acum să spună ceva, acești oameni (de la CSȘ-n.r.) sunt învățați ca pe vremea comuniștilor, să li se dea gratuit, dar nu o să se mai întâmple, vor trebui să suporte anumite cheltuieli dacă vor să-și desfășoare activitatea pe stadion. Ce care o vor folosi, vor trebui să plătească pentru întreținerea bazei sportive, dacă nu, asta e, o întreținem noi, pe banii noștri”, a declarat Silvășan într-o emisiune la un post TV local din Caransebeș.

Acesta nu a iertat nici Primăria Caransebeș, de la care vrea să obțină daune consistente pentru că municipalitatea ar fi distrus stadionul în perioada în care l-a deținut, uitând totuși cum arăta când a fost preluat de primărie și apoi când FC Caransebeș era în B. „O să mă îndrept împotriva primăriei, să plătească taxe de folosință pentru acești peste 10 ani, care nu sunt o sumă mică, le cer daune pentru distrugere, le cer daune, această bază sportivă a fost distrusă cu bună știință”, a avertizat Silvășan.

Probabil, o măsură de precauție în compensare pentru impozitul pe care asociația lui Silvășan îl datorează deja primăriei pentru clădiri și terenul aferent stadionului, o sumă deloc mică, din care până acum municipalitatea nu a încasat un leu. După cum decurg lucrurile, s-ar putea ca litigiile în instanță să continue. Sau, de ce nu, Silvășan să ajungă totuși la o înțelegere cu Primăria Caransebeș. Rămâne de văzut…

JCS-R.M.