Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O doamnă medic din Timişoara, Radiana Cîta, şi-a exprimat nemulţumirea pentru cum arată drumurile spre Cheile Nerei, spunând că în ultimii ani nu a văzut nicio îmbunătăţire a acestor tronsoane!

Cheile Nerei, perlă a Banatului Montan, candidată cu succes la cea mai căutată atracție turistică a României, din păcate, și cu mare durere o spun, iese în evidență și cu ceva negativ. Acestea sunt drumurile de acces spre această zonă. De la Oravița spre Sasca Montană începe calvarul oricărei mașini, și implicit al pasagerilor. Un drum, efectiv scurt ca și distanță în kilometri, devine chinuitor de lung din cauza gropilor multiple și imense, care te obligă să mergi cu maximum 10 km/ oră. Spre Parcul Naţional Cheile Nerei la fel, spre Socolari și Ilidia, identic. În ultimii cinci ani, nu am văzut nici o îmbunătățire a acestor drumuri, ci o deteriorare crescândă și permanentă. (…) Se pare că nimeni și nimic nu poate face ceva în acest sens (…)“, a precizat Radiana Cîta într-o postare de pe o reţea de socializare.

Pentru cei care nu ştiu, drumurile respective urmează să fie reabilitate. Pentru DJ 571C Oravița-Socol (51,2 km) şi DJ 571K Potoc-Cheile Nerei (4,5 km), Consiliul Județean vrea să obțină bani prin POR 2021-2027. Iar printre lucrările scoase la licitaţie, în luna iunie 2021, de Direcţia de Drumuri Judeţene, se regăsesc și cele care vizează reparaţii la DJ 571 C, pe tronsonul Ciclova Română-Potoc. Lucrarea este împărţită pe trei loturi: Ciclova-Ilidia, Ilidia-Socolari, Socolari-Potoc, iar suma alocată este de 840 de mii de lei, fără TVA. Şi pentru ca drumurile să se facă în mod serios, la licitaţiile respective găsim obligativitatea ca mixtura asfaltică pentru straturile noi să conțină granit, nu sort din balast.

JCS-N.C.