Şcolile cărăşene au avut teste doar pentru ziua de luni - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După vacanţa de sărbători, începând de luni, 3 ianuarie, elevii au început şcoala, mai exact cei din învăţământul gimnazial şi cel liceal. Preşcolarii din grădiniţe şi cei din ciclu primar vor începe cursurile în data de 10 ianuarie!

Dar începutul de an a adus probleme peste tot, din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă. Iar acest lucru face ca părinţii şi cadrele didactice să se îngrijoreze, mai ales că suntem în pragul valului 5 al pandemiei.

Pentru a afla cum au început cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar din Caraş-Severin la acest început de ianuarie, ne-am adresat purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Chiosa, care ne-a declarat: „Pentru ziua de luni au fost teste de salivă pentru toţi elevii din judeţ. În urma testării, nu avem elevi depistaţi cu Covid 19. Săptămâna aceasta nu mai primim teste. Nu ştim când vor fi livrate, pentru că această procedură se face prin prefecturi, ISJ doar le distribuie. În prezent nu avem semnale că în această săptămână vor ajunge testele de salivă necesare testării elevilor în şcoli. Poate săptămâna viitoare vom primi aceste teste.“

JCS-Nicoleta Moraru