Școala de acasă continuă în Caraș-Severin - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vacanţa s-a încheiat şi, de azi, elevii s-au întors la şcoală. Mai bine zis la şcoala online. Acest lucru a coincis cu achiziţionarea a încă unui lot de dispozitive necesare învăţării în acest mod!

Mai exact, alte 1.304 tablete achiziţionate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, prin fondurile alocate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării în cadrul programului naţional „Şcoala de acasă“ pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, au ajuns azi, 11 ianuarie în judeţul Caraş-Severin, iar în zilele următoare vor fi distribuite elevilor care nu dețin tehnologia necesară desfășurării cursurilor online.

Anul trecut, în luna decembrie, alte 3.783 de tablete au fost distribuite elevilor care provin din familiile defavorizate, pentru învăţarea online, la care se mai adaugă 1.000 de camere video pentru unităţile şcolare din judeţ. „De asemenea, au mai fost achiziţionate şi recepţionate şi urmează a fi distribuite în şcoli, 234 de calculatoare şi alte dispozitive necesare comunicării online“, ne-a transmis Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

JCS-Nicoleta Moraru