Caraş-Severin, Romania

RĂCĂȘDIA – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Naidăș au surprins, la Răcășdia, un bihorean în timp ce transporta cu mașina, un Audi A4 înmatriculat în Belgia, spre Timișoara, mai mulți cetățeni indieni!

Totul s-a întâmplat vineri dimineața, la 6.00, când oamenii legii au tras pe dreapta, pe DN 57, în comuna cărășeană, autoturismul Audi A4 de culoare neagră. „Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia procedând la urmărirea sa. La scurt timp, mașina a fost depistată pe o stradă lăturalnică a localității. Șoferul părăsise mașina, iar în interiorul vehiculului au fost identificați șase cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. În urma căutărilor, polițiștii de frontieră au reușit să-l găsească pe șoferul fugar, un cetățean român cu domiciliu în Bihor, acesta fiind condus la Sectorul Poliției de Frontieră Naidăș pentru continuarea cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că cele șase persoane sunt cetățeni din India, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, declarând că doreau să ajungă în municipiul Timișoara, cu sprijinul cetățeanului român“, informează autoritățile frontierei de vest.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, față de cetățenii indieni. Bihoreanul este cercetat pentru trafic de migranți, împotriva acestuia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

JCS-A.M.