Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Un bărbat a agresat doi poliţişti şi a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă având o condamnare de şase ani închisoare.

În data de 13 ianuarie, lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane au reţinut un bărbat din Mehadia pe numele căruia a fost emis în aceeaşi zi un mandat de executare a pedepsei închisorii. În noaptea de 15/16 august 2009, o patrulă formată din doi agenţi de la Poliţia Staţiunii Băile Herculane, în timp ce se afla la menţinerea ordinii şi siguranţei publice cu ocazia desfăşurării rugii, au intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit între doi bărbaţi, în care Darius Nicolae G., l-a lovit pe celălalt cu piciorul. Cei doi poliţişti l-au imobilizat pe agresor şi l-au urcat în autoturismul poliţiei pentru a-l conduce la sediul poliţiei şi a lua măsurile ce se impun.

În acel moment tatăl agresorului Nicolae G., de 43 de ani, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe unul din poliţişti şi cu picioarele autoturismul poliţiei, iar când celălalt agent a încercat să îi acorde sprijin colegului său, a fost şi el lovit de către Nicolae G. cu piciorul în mână şi cu pumnul în zona feţei.

În urma agresiunilor, cei doi agenţi de poliţie au necesitat un număr de 12 de zile îngrijiri medicale fiecare. În data de 13 ianuarie 2012, Judecătoria Caransebeş l-a condamnat pe agresorul poliţiştilor la şase ani închisoare, aceasta reprezentând trei ani pentru ultraj, iar alţi trei reprezintă suspendarea condiţionată a închisorii aplicată de Judecătoria Oraviţa.

Poliţiştii îşi desfăşoară în continuare activitatea cu promptitudine şi fermitate în cadrul aceleaşi unităţii de poliţie şi sunt mulţumiţi că, în ciuda faptului că ancheta a necesitat un timp destul de îndelungat, agresorul a primit pedeapsa cuvenită şi în prezent se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la nivelul IPJ Caraş-Severin urmând a fi transferat la penitenciar pentru a-şi ispăşi întreaga pedeapsă privativă de libertate“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber