Quantcast
Sansele pentru Semmering vin din Serbia - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La finalul anului trecut, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa Caraş-Severin a solicitat Instituţiei Prefectului să efectueze demersurile necesare pentru a reabilita calea ferată Anina – Oraviţa, atât economic cât şi turistic.

Astfel solicitarea a ajuns prin intermediul Prefecturii atât la primul ministru, cât şi la Ministerul Economiei, Senat şi Camera Deputaţilor. Primul răspuns a sosit, recent, din partea Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism din cadrul Ministerului Economiei.

Soluţia propusă de către ministrul delegat Maria Grapini ţine de o deplasare efectuată la Vârşeţ, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale. În cadrul întâlnirii avute cu primarul localităţii sârbe şi cu preşedintele consiliului local, a fost înaintată ministrului din partea română o propunere de „refacere a liniei de cale ferată în scop cultural şi turistic, între localităţile AninaOraviţaVârşeţ, linie cu tradiţie istorică între cele două ţări”.

Ca atare, ministrul Grapini a întreprins demersuri către conducerea Ministerului Transportului şi Consiliul judeţean Caraş-Severin pentru analiza posibilităţilor ca autorităţile să se implice în dezvoltarea unui asemenea proiect. Or, Vârşeţ face parte din Banatul istoric, ceea ce nu ar dăuna cu nimic, nici măcar denumirii obicetivului de patrimoniu denumit Semmering-ul Bănăţean.

Flavius Rotariu