Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Oportunitățile pe care le oferă finanțările europene, dar și cele din bugetul propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin au făcut obiectul întâlnirii de lucru pe care președintele Romeo Dunca, alături de primarul Reșiței, Ioan Popa, au avut-o marți, 12 martie, sub cupola administrației județene, în dialog cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din județ!

„Am inițiat întâlnirea pentru a veni în sprijinul ONG-urilor care doresc să acceseze proiecte si care au o oarecare dificultate în a-și asigura cofinanțarea. Intenția este să identificăm necesități, oportunități și modalități prin care administrația județeană poate ajuta reprezentanții societății civile.“, a declarat șeful județului.

Evenimentul a reunit organizații din sectorul neguvernamental care activează în diferite domenii, pornind de la social, turistic, sportiv, cultural, până la protecția mediului.
Au fost prezentate sumele aprobate, din bugetul propriu al județului, aferent acestui an, pentru programele și proiectele culturale, de tineret și pentru sport. Discuțiile mai au vizat condițiile de participare, cota de cofinanțare solicitată, precum și calendarul estimat de depunere al proiectelor. Iar din partea Serviciului Proiecte, Cristina Mocanu a prezentat liniile de finanțare externă identificate, unde județul, ca entitate administrativă, este eligibil, iar organizațiile nonguvernamentale pot fi parteneri. De asemenea, o întâlnire cu reprezentanții a două organizații, furnizori acreditați de servicii sociale, a fost deja programată pentru începutul săptămânii viitoare.

JCS-A.M.