Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O nouă ediție a Cupei “Mărțișor” la șah a avut loc luni, 2 martie, la Sala Polivalentă din Reșița. A fost cea de a XI-a ediție în care jucătorii s-au întrecut în sistem elvețian, 7 runde, open general, timpul alocat pentru fiecare șahist fiind de 10 minute toate mutările cu increment 5 secunde pe mutare, conform regulamentului FIDE al jocului de șah rapid.

„Această competiție este una tradițională în calendarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. Cupa Mărțișor a fost o competiție adresată tuturor iubitorilor șahului, clasificați sau nu, juniori sau seniori, toți cei care iubesc șahul și au dorit să se bucure de sosirea primăverii. Ne pare rău că au fost foarte mulți absenți. Au participat copii de la cursurile de inițiere, de la cursurile de performanță și câțiva seniori. A lipsit Drăgoi Albert Marian, care a participat la Cupa Dragobetelui, la Vulcan. Juniorii performeri se pregătesc pentru apropiatele Campionate Naționale pentru copii și juniori, care vor avea loc la Oradea. Sperăm să ne aducă rezultate frumoase, care să facă cinste șahului din Caraș-Severin”, a spus Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Cel mai vârstnic concurent a fost Iancu Cornian (79 de ani), care a sosit de la Caransebeș pentru acest concurs și s-a bucurat de competiție alături de toți ceilalți: „Este o sărbătoare, un prilej de a oferi mărțișoare și de a juca șah. Cât despre competiție mi-am dorit doar să adun cât mai multe puncte”.

JCS-Ștefan Moraru