Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa „Unirii” este o competiție tradițională în calendarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, iar ediția a X-a s-a desfășurat în 24 ianuarie, la Sala Polivalentă din Reșița.

La finalul competiției s-a impus Mihai Bolintiș, urmat de fostul său elev Datcu-Goiceanu David, iar locul III a fost împărțit de Calomfirescu Ioan și Dumitriu Cătălin.

La Veterani, locul I a fost câștigat de Rusulescu Iosif, urmat de Păduraru Ioan, iar podiumul a fost completat de Crăciun Marin și Bradacoi Ventel. La juniori s-a impus Stîngu Alin, iar la junioare locul I a fost ocupat de Olteanu Ana-Nicoleta.

La juniori 12 ani, pe locul I a fost Drăgoi Albert Marian, urmat de Guțu Cătălin-Vlad-Aurelian. La copii de 10 ani câștigător a fost Dinuț Ian-Adrian, urmat de Soșdeanu Dimitrie-Mihai-Valerian.

La copii 8 ani, locul I i-a revenit lui Beța David-Ioan, urmat de Turi Patrick-Andreas și Beța Dariana.

„Ca în fiecare an, jucătorii de șah din cadrul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin au serbat Mica Unire. A fost un moment de bucurie pentru noi, pentru români și prin această competiție am dorit să marcăm acest eveniment istoric prin șah. Am jucat în primul rând Hora Unirii, iar apoi concursul s-a desfășurat pe durata a cinci runde, în sistem elvețian, timpul de gândire a fost de 10 minute, cu 5 secunde increment. Este un format deja clasic pentru concursurile de șah rapid organizate de asociația noastră. La final am oferit câștigătorilor cupe, medalii și diplome. La startul competiției s-au aliniat 23 de jucători, cam puțini față de așteptările noastre. Noi am mizat pe o prezență de aproximativ 35 de șahiști. Totuși, ne bucurăm că au participat în primul rând copiii, ei fiind viitorul nostru, ai acestei țări. Următoarea competiție va fi Cupa Municipiilor Cărășene, adică va fi un concurs între Reșița și Caransebeș, unde vor participa atât seniori, cât și juniori. Ediția din acest an ar fi a III-a”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber