Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierul local Mirel Sabo i-a reproşat primarului Reşiţei majorarea bugetului pentru reabilitarea trotuarului de pe Revoluţiei la 454.000 de lei.

O rectificare bugetară a reuşit să aprindă spiritele în Consiliul Local reşiţean atunci când a fost vorba despre capitolul cheltuielilor de capital făcute pentru proiectarea şi reabilitarea cu pavaj a trotuarului de pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie. Astfel, dacă iniţial lucrările ar fi trebuit să coste urbea în jur de 350.000 de lei, la aceşti bani rectificarea adăuga 104.000 de lei. Diferenţa pe care a considerat-o exagerată l-a făcut pe consilierul Mirel Sabo să-i ceară primarului explicaţii. Ioan Popa a precizat că este vorba despre câteva cabluri de curent găsite în subteran, pentru care sub trotuare au trebuit introduse patru rânduri de tuburi, unul pentru iluminatul stradal, altul pentru cel pietonal, încă unul pentru linia de putere, iar cel de-al patrulea pentru viitoarele tramvaie. Soluţia cu cele patru tuburi a fost aleasă pentru că nu de puţine ori vechile tramvaie aveau probleme în zonă din cauza acelei linii de putere.

Consilierul local nu s-a lăsat înduplecat de explicaţiile primarului, dojenindu-l pentru că aleşii urbei au fost puşi în faţa faptului împlinit, să voteze finanţarea unor lucrări care deja au fost executate. Primarul l-a contrazis, invitându-l să-i arate situaţia în teren.

După ce spiritele s-au calmat, aleşii urbei au votat rectificarea, iar investiţia îşi urmează cursul pe… repede înainte. „Trotuarul de pe malul Bârzavei începe să prindă contur și deși pare puțin la prima vedere, vorbim despre o lucrare complexă: s-au refăcut instalațiile electrice și sistemul de colectare a apelor pluviale, s-a modificat poziția arborilor pentru a putea avea un trotuar mai lat, care să includă și pista de biciclete, s-a gândit o alee de trafic suficient de largă, care să facă din traversarea acestei zone o plăcere. Am toată încrederea că reșițenii vor aprecia demersul nostru și că își doresc, la fel de mult ca mine, ca Reșița să prindă viață și prin aceste lucrări de cosmetizare“, nota primarul Ioan Popa pe o reţea de socializare.

Şi trebuie adăugat faptul că zona este prima din municipiu unde scurgerea apei pluviale nu se va mai face prin vechile grătare şi capace de canal, ci printr-un sistem de preluare montat la nivelul bordurilor.

1 Comment

  1. Pai ce au pazit aia care au facut studiul de fezabilitate? Nu s-a stiut de la inceput ce lucrari au de facut? S-au executat santuri transversale pentru a se constata ce se afla sub un banal trotuar? Multiplicarea cu aproape 50% a costurilor initiale, aprobate si fundamentate printr-un proiect platit de municipaliatate miroase ! Mireoase a DNA!

Adaugă comentariu