Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulți cărășeni s-au trezit cu noaptea-n cap, simțind că li se cutremură blocul sau ca le tremură vitrinele în casă.

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 s-a produs sâmbătă la ora 1.00.04 în Banat, judeţul Caraş-Severin, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit seismologilor, epicentrul cutremurului a fost situat în regiunea culoarului Timiș-Cerna, în zona localității Teregova (45,16 grade latitudine nordică, 22,29 grade longitudine estică), la o adâncime de 4 km, unde unda seismică s-a resimțit cel mai puternic. Cutremurul a fost simțit însă și în Caransebeş, Reşiţa, Oţelu Roşu dar și în județele vecine, Timiș, Mehedinți și Hunedoara.

A existat și o replică a seismului de noaptea trecută, în jurul orei 1 și 40 de minute, însă de o intensitate mai mică(magnitudine de 2,5 grade la o adâncime de 5 kilometri). Pe rețelele de socializare, sunt sute de mărturii ale celor care au resimțit cutremurul. Teregovenii sunt însă cei care au tras cea mai mare sperietură.

„Eram în casă, am auzit mai întâi un vuiet, apoi totul a început să se zdruncine. Nu am știut ce să fac, nu m-am mai confruntat niciodată cu o astfel de situație”, a declarat pentru Jurnal CS Carina, o tânără de 18 ani din Teregova. Din fericire, în întreaga zonă unde s-a resimțit cutremurul nu s-au înregistrat pierderi de vieți sau pagube materiale.