Rujan: Caraş-Severinul are ocazia să îşi dezvolte reţeaua de gaze naturale! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Alocarea investiţiilor pentru extinderea reţelei de gaze naturale pe teritoriul României şi, în mod special, pe raza judeţului Caraş Severin este o prioritate pentru Guvern. Cel puţin asta susţine deputatul liberal cărăşean Dumitru Rujan!

Interesele României privind investiţiile în infrastructura mare de transport şi în reţeaua de gaze din fonduri europene (Facilitatea UE de Redresare şi Rezilienţă) au fost susţinute de premierul Florin Cîţu cu ocazia vizitei de la Bruxelles.

„Oficialii europeni au înţeles că România susţine obiectivele Uniunii Europene legate de climă (Pactul Verde European – neutralitate climatică până în 2050, reducerea emisiilor de gaze cu 55% până în 2030 în comparaţie cu 1990), dar şi de faptul că are nevoie de o perioadă de tranziţie şi o ajustare a politicilor europene, care să ţină cont de faptul că are un punct de vedere diferit de ţările dezvoltate din UE, fiind, de exemplu, mult în urmă, cu doar 40% din gospodării conectate la reţeaua de gaze. Premierul Florin Cîţu a primit asigurări de la vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că România va putea introduce şi în PNRR proiectele care vizează conectarea sau distribuţia de gaz pentru gospodării. Și judeţul Caraş-Severin are oportunitatea să îşi dezvolte reţeaua de gaze naturale din fonduri europene, pentru a putea ajunge să avem condiţii dezvoltate de trai în gospodăriile noastre. Ca deputat voi susţine acest proiect important de dezvoltare a infrastructurii, atât de necesar în ţara noastră, dar în mod special în judeţul Caraş-Severin“, susţine Dumitru Rujan.

JCS-N.C.