Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu“ Reşiţa, Consiliul Local Berzasca şi Casa de Cultură Berzasca organizează, în zilele de 26-27 octombrie, ediţia a XIII-a a Festivalului concurs de muzică uşoară Ritmuri în mileniul III.

Concursul se adresează soliştilor vocali de muzică uşoară şi va avea loc în comuna din Clisura Dunării. Potrivit organizatorilor, festivalul se va desfăşura pe două secţiuni: pentru tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani, şi pentru tinerii cu vârsta între 16 şi 24 de ani.

Concurenţii vor avea asupra lor negativele melodiilor înregistrate pe casetă audio sau CD/DVD. Organizatorii atrag, însă, atenţia participanţilor că lipsa de calitate a casetei audio sau CD/DVD-ului poate atrage excluderea acestora din concurs. Fiecare concurent va interpreta două piese diferite ca factură melodică şi ritmică, din care una obligatorie din repertoriul românesc.

Înscrierile se fac, până în 22 octombrie, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin sau la Primăria Berzasca. În cadrul festivalului se vor acorda următoarele premii: la secţiunea I – Tineri cu vârste cuprinse între 13 şi15 ani, premiul I va fi de 1.000 de lei, premiul II – 700 de lei, iar premiul III – 400 de lei. Premiile în bani pentru cea de-a doua secţiune sunt aceleaşi ca şi la prima, au mai anunţat organizatorii.

Roxana Bălan Nafiru