Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta promite Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, drumarilor care tărăgănează lucrările pe drumurile județene!

Problema drumurilor județene, adusă în discuție de șeful județului, a generat un val de reacții din partea cetățenilor, nemulțumiți de unele dintre drumurile cu care au de-a face. Petru Becia nota: „Poate vă mai amintiți careva și de DJ 571G Lăpușnicu Mare – Dalboșeț – Șopotu Vechi care zace abandonat de 2 ani. Mai bine îl lăsau așa. Noua cine ne plătește mașinile rupte? Pe cetățeni nu îi interesează birocrația. Și așa suntem prea săraci. Oare nu se pot schimba aceste legi? Termenii de execuție sunt prea lungi. Vă rog să vă implicați și să dați bulină neagră la aceste firme, să nu mai prindă lucrări pe viitor. Să meargă la lopată unde le e locul, altfel o sa fim tot codașii Europei“.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a răspuns că este vorba despre o „licitație câștigată prin 2018 de firma de casă Emiliano a lui Bejeriță. Bani în cont, pe PNDL. Creșteri de preţuri la materiale acceptate de subsemnatul. Cu toate acestea, nu se lucrează. Constructorul, după multe somații, nu ne bagă în seamă, mergând pe ideea culpei noastre, false de altfel, ca a fost cerută reautorizarea construcției întrucât drumul fizic a fost proiectat greșit pe unul din cele 4 tronsoane. Face parte din vechea moștenire. Până la sfârșitul anului vom reautoriza lucrarea după care, dacă nu se execută Bejeriță, vom rezilia contractul și vom scoate din nou la licitație. (…) După ce scoatem din nou autorizația, dăm ordin de începere. Iar dacă o lungesc din nou, după 30 de zile reziliez contractul și dăm certificat negativ constatator, în așa fel încât sa nu mai poată lucra în Caraș-Severin cu Consiliul Județean“, a încheiat șeful județului.

JCS-T.K.