Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Revoluția din Decembrie ’89 nu a trecut neobservată în al doilea oraș declarat liber din vestul țării, în urmă cu 27 de ani.

La Caransebeș, unii dintre revoluționari au cerut mai mult respect. „Un eveniment nefericit, cu ghilimelele de rigoare, cel de la Colectiv, a ajuns să fie mai respectat decât 21 Decembrie. Inadmisibil!”, a spus Aurel Păsat, cel care în ’89 scria cu vopsea grund, alături de Pompiliu Mateescu, lozinci anticomuniste pe gardurile ACH-ului. Un alt participant, Mihail Rădulescu, magistrat în momentul Revoluției, a cerut municipalității să scoată în evidență titlul de oraș-martir al Caransebeșului. „Rugămintea mea este ca la intrările și ieșirile în municipiul nostru să fie pus ceva care să puncteze titulatura de oraș-martir. Toate ideile converg spre ideea că noi am fost al doilea oraș declarat liber atunci”, a spus Rădulescu, cel care a scris mai multe cărți despre evenimentele din Decembrie ’89 de la Caransebeș. „Mulțumesc tuturor celor care au fost lângă noi, fără ei, fără cei 13 mii de oameni care au fost aici, în piața din fața Primăriei, nu reușeam”, a precizat și Zoli Drăghiță, poate cel mai reprezentativ lider al Revoluției din Caransebeș. „Vreau să transmit un mesaj de unitate pentru revoluționari. Dumneavoastră, inima acestei Revoluții, trebuie să nu fiți dezbinați”, le-a cerut primarul Felix Borcean revoluționarilor. Mulți dintre aceștia s-au îndreptat apoi către monumentul din fața fostului sediu al Miliției, unde au depus flori în memoria celor căzuți.

3 Comments

  1. Bai, presa, de ce nu il intrebati pe Misu Radulescu cum a trecut pe fundatia lui de revolutionar notariatul si cabinetul de avocatura al fiicelor, ca sa nu plateasca duduile impozite ?!

    • Pe 21 Decembrie seara actiunea procurorului Radulescu a fost exceptionala din relatarile multora. La 90 de km se incarcau cadavre in camioane.

      • Tot din relatarile multora, Radulescu nu a aparut decat in 22 la balcon, iar prima oara cand a aparut a fost huidut de multime… Si poate relatarile multora va vor spune si cine a fost judecatorul care i-a condamnat in 18 decembrie la Judecatoria Caransebes pe cei 4 care au scris pe garduri si au imprastiat manifeste !!!

Adaugă comentariu