Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru tot cartierul reşiţean Doman a fost amenajată o singură secţie de votare, cea cu numărul 67, amplasată în incinta şcolii.

În apropierea ei nu sunt însemne electorale, însă în cartier nu există intrare, cimitir sau pubelă care să nu fie semnalată printr-un afiş al unuia dintre candidaţi. Locuitorii de aici se pot lăuda, însă, cu o prezenţă destul de bună la urne, întrucât în jurul orei 17.00 votaseră deja peste 230 dintre ei – dintr-o listă de 624 de alegători cu drept de vot –, faţă de primul tur când, la închiderea urnelor, votaseră 255 de persoane, după cum ne spune preşedintele secţiei, Adriana Apetrei. Aici oamenii spun că au votat pentru mai bine, deşi unii dintre ei ne-au mărturisit că nici nu mai prea speră la aşa ceva.

Îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când Domanul nu era sub cupola Reşiţei şi când lucrurile mergeau mai bine. Acum nu mai au livezi, nu mai au animale, nu mai au nimic. Le-a mai rămas pensia şi speră ca noul preşedinte să nu-i dea uitării. Îi mai vizitează nepoţii care vor să vadă, pe viu, cum arată animalele de curte. O vacă n-au văzut la Reşiţa decât la televizor.

Dar nu mai e mult, spun oamenii, până n-or s-o mai vadă nici la sat. Agriculturii i s-a întors spatele odată cu deschiderea minei. Au mai rămas caii care erau buni de cărat pentru noua activitate economică. Acum nu mai e nici mină, nu mai sunt nici cai…

Adaugă comentariu