Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Înotătorii de la CSS Reșița au cucerit nouă medalii la Campionatul Național de cadeți.

Delegația de înotători de la Clubul Sportiv Școlar Reșița nu s-a întors acasă cu mâna goală de la Campionatul Național pentru cadeți de la Oradea. Nouă medalii au cucerit înotătorii reșițeni, într-o competiție care s-a întins pe patru zile și s-a desfășurat atât în bazin descoperit, cât și în interior, în bazin acoperit, din cauza temperaturilor neașteptat de scăzute pentru această perioadă a anului. Elevii antrenoarei Nadia Câmpan s-au remarcat în competiția națională a cadeților, așa cum s-a întâmplat și la Campionatul Național Școlar, desfășurat în primăvară la Reșița, în bazinul olimpic din cadrul Complexului Municipal pentru Sport și Sănătate “Ioan Schuster”.

Performerul delegației reșițene a fost Erwin Schmelas, cu șase medalii, dintre care trei de aur, una de argint și două de bronz. Erwin Schmelas a devenit campion național la 50 m liber, 100 m spate și 200 m spate, a cucerit argintul la 100 m liber și bronzul la 400 m liber și 200 m mixt, toate în competiția băieților de 13 ani. În ierarhia acestei categorii de vârstă, Erwin Schmelas s-a clasat pe locul al treilea, din 68 de concurenți. Alte trei medalii de bronz au fost cucerite tot la categoria 13 ani, de Denis Popescu, în probele de 100 și 200 m spate, și de Roberta Baciună, în proba de 100 m bras. Roberta a fost una dintre sportivele remarcate la categoria sa de vârstă, 13 ani, ocupând locul 6 în ierarhia generală, din 73 de participante. Foarte aproape de podium a fost ștafeta CSS Reșița de 4×100 m mixt fete 13 ani, formată din Seline Bergher, Roberta Baciună, Briana Alexandru și Alexandra Vășuți, clasată pe locul 4. În urma participării la Campionatul Național de Înot pentru cadeți, Clubul Sportiv Școlar Reșița s-a situat pe locul 9 din 67 de cluburi.

În această lună s-au obținut medalii și la Campionatul Național de Înot pentru copii de 10-11 ani, de la Brașov, unde ștafeta de 4×50 m mixt a fetelor de 10 ani a ocupat locul al treilea.