Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Tandemul Dunca-Popa dă prima lovitură importantă în parteneriatul pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din Caraș-Severin!

Proiectul spitalului modular de la Reșița a intrat în faza de precontractare, mai exact dosarul depus spre finanțare a fost aprobat, urmează semnarea contractului, apoi vor demara procedurile de licitații.

„După anumite clarificări, proiectul depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare a fost acceptat. Dosarul nostru a primit 100 de puncte din maximul de 100, fapt ce mă bucură și care este o mare realizare. Spitalul modular va fi construit în curtea Spitalului Județean Reșița, pe un teren de 1700 de metri pătrați. Este vorba de acel teren concesionat în urmă cu mulți ani unei societăți comerciale ce avea legătură cu fostul vicepreședinte Ionuț Popovici, dar contractul de concesionare a fost denunțat anul trecut de Consiliul Județean pentru că firma nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. În fine, terenul îl avem, aprobarea dosarului este o reușită și, totodată, un pas extrem de important pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din Caraș-Severin. Eu am crezut în reușita acestui proiect și am fost susținut de primarul Nelu Popa. Urmează să mai facem pași spre un obiectiv și mai important: un nou spital județean la Reșița, proiect în care, la fel, credem mult și eu și primarul Reșiței. Cetățenii acestui județ merită servicii medicale de calitate“, ne-a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.

Potrivit spuselor șefului județului, construcția spitalului modular ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor și să fie finalizată în toamnă, mai exact prin noiembrie. „Proiectul are o valoare de peste 14, 6 milioane de lei. Un spital modular nu înseamnă o cutie așa cum cred mulți. Înseamnă o construcție sănătoasă, cu fundație din beton, are structuri metalice, cu pereți sănătoși și o garanție de 30 de ani“, ne-a mai spus Romeo Dunca.

JCS-Nina Curița