Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșița a fost gazda Campionatului Național de lupte seniori, competiție la care au participat cei mai buni sportivi din țară!

7 medalii au cucerit sportivii reșițeni, 3 de argint prin Andrei Franț, Vlad Caraș și Filip Marin și 4 de bronz prin Adam Tania, Loidl Erich, Cristian Orbu și Andrei Bărbulescu. Drept urmare, CSM Reșița s-a clasat pe locul 2 pe cluburi, după Steaua București.

De asemenea, reșițeanca Alina Vuc, care a concurat pentru Steaua București, a devenit campioană națională la categoria 53 de kg.

„A fost un campionat național care s-a desfășurat în cele mai bune condiții, Federația Română de Lupte ne-a mulțumit pentru organizare și am primit promisiunea verbală că și anul viitor această competiție se va organiza tot la Reșița. Nu au fost surprize, au fost poate câteva dezamăgiri din partea noastră la urcarea pe podium, deoarece ne-am dorit să avem cel puțin un titlu de campion național. Din păcate, Andrei Franț a fost accidentat în ultima perioadă și a câștigat doar medalia de argint, iar Vlad Caraș a venit după o perioadă de convalescență și a luat și el doar argintul. Sportivii reșițeni au avut o evoluție foarte bună și aș menționa-o aici pe Tania Adam, care a reușit să urce pe podium pentru prima dată la Campionatul Național de seniori, ea fiind încă o junioară de mare viitor. De asemenea, Tania este componentă a lotului național și vicecampioană mondială la lupte pe plajă. Andrei Bărbulescu, un alt junior, a urcat pentru prima dată pe podium și a cucerit medalia de bronz. Ceilalți sportivi au fost în nota lor obișnuită, Erich Loidl a luat bronzul la categoria 86 de kg, Cristian Orbu la categoria 92 de kg a reușit să cucerească medalia de bronz. Argintul a fost cucerit de Vlad Caraș la categoria 125 de kg și Andrei Franț la 92 de kg. Sunt rezultate bune care ne-au dus să ne clasăm pe locul 2 în clasamentul pe cluburi și asociații. Pe primul loc a fost Steaua București. Acest rezultat ne onorează și ne obligă în continuare să progresăm”, a declarat antrenorul Adrian Dacica.

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, a spus: „De fiecare dată când am ales să organizăm o competiție majoră în Reșița, așa cum este Finala Campionatului Național pentru seniori, consider că am luat o decizie bună. Au fost meciuri frumoase, au fost categorii cu mai mulți candidați la titlurile de campioni și mă bucură faptul că au fost mult mai mulți sportivi ca și anul trecut. Acesta este un lucru îmbucurător și aproximativ 300 de sportivi s-au întrecut la acest campionat. Competiția a fost una foarte puternică, la care au participat luptători medaliați la europene și mondiale”.

JCS-Ștefan Moraru