Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Completarea actualei centuri a urbei ar putea scăpa Reşiţa de traficul greu, cu fier vechi sau lemne. Iar cei interesaţi de turism pe Semenic ar avea o variantă de ocolire a urbei!

Primarul Ioan Popa ne-a vorbit despre aprobarea, în Consiliul Local Reşiţa, a câtorva exproprieri pe calea de acces spre Ţerova, menite să contureze „acel drum de 5 kilometri de care vă povesteam, de la Kilometrul 8, de la staţia de Înalte, care ajunge în zona Uzina Cocsochimică, halda de zgură, Parcul Industrial. În primul rând, prin această accesibilizare dorim să aducem fierul vechi înspre Combinat fără să mai parcurgem distanţele prin oraş. Şi atunci, pe lângă halda de zgură, fierul vechi ajunge imediat la TMK“.

În plus, edilul spune că drumul este util şi în perspectiva dezvoltării zonei Mociur – cu mall, aqualand şi zonă rezidenţială –, pentru că pe el se va face aprovizionarea magazinelor şi a supermarketurilor de acolo. E util şi pentru Parcul Industrial, întrucât „Autoliv-ul scoate câteva TIR-uri pe zi de acolo şi nu le mai ducem pe Ţerova, pe Calea Caransebeşului, pe la cămine, ci ieşim pe partea astalaltă. Se va constitui ca o bucată de centură a oraşului şi cei care vor merge spre Semenic, spre munţi, pentru turism, vor putea să facă acest bypass. Avem în calcul şi modernizarea a 1,7 kilometri de drum cu echipa noastră, cu Dani Călin de la Secţie, în următoarele săptămâni, tot pe lângă halda de zgură, până în Dealul Crucii, încercând să construim această cale de acces fără ca accesarea muntelui să mai aibă legătură cu oraşul. Bineînţeles, pe viitor, ea va putea deservi şi operatorii care transportă lemn din arealul Semenic spre Schweighofer (companie din Austria care are ca obiect principal de activitate prelucrarea materialelor lemnoase – n.r.) sau spre cine se duc ei cu buştenii lor. Nu ne mai interesează asta, important este să nu ne mai treacă cu havezele prin oraş“, a încheiat Popa.

JCS-Antoniu Mocanu