Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Această imagine face parte din prezentarea proiectului în valoare de 18 milioane de euro, de reconversie a funicularului reșițean!

Proiectul prevede crearea unui spațiu pietonal și velo pe ansamblul metalic, precum și o tiroliană care va pleca de la un capăt al funicularului, spațiu pietonal, platformă de bungee jumping, panouri de cățărare și alte facilități sportive și de agrement. Proiectul presupune și legarea centrului de zona Govândari printr-o promenadă și pistă de bicicletă pe malurile Bârzavei, pe aproximativ 4 km și construirea a opt poduri pietonale metalice peste Bârzava.

Recent, proiectul, ce urmeză să fie depus spre finanțare prin POR 2021-2027, a fost prezentat la Forumul Orașelor Verzi de către Grațian Dobre, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Locală și Instituțională din cadrul Primăriei Reșița.

În acest context, pentru a evalua oportunitatea, este necesară măsurarea interesului locuitorilor din Reșița și al potențialilor turiști față de un astfel de proiect. În acest sens, primăria a pregătit două chestionare, unul dedicat reșițenilor și altul pentru persoanele ce ar putea deveni turiști în urma implementării acestui proiect. Acestea pot fi accesate la linkurile: https://forms.gle/A8FFMKRMXRa4SVT19, respectiv https://forms.gle/q4AYTa8ZgyvFsD7A9. Chestionarele conțin toate informațiile referitoare la proiect și un set de 9, respectiv 11 întrebări. Durata de completare este de maxim 1 minut.

FOTO: PRIMĂRIA REȘIȚA