Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cu toată opoziția social-democraților, care au blocat demararea lucrărilor, șeful județului i-a dat drumul, cât se poate de legal!

Autorizația de construire pentru modernizarea drumului Răcășdia-Vrăniuț a fost semnată joi, 23 mai, transmite Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean. Cu toată opoziția din CJ a grupului PSD, lucrul va începe luni, 27 mai. Asta așa ca să confirmăm că există «sânge în instalație», așa cum ne avertiza dl Crina din ședința extraordinară de joi, 16 mai.“

În respectiva ședință, s-a încercat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, ajustări care ar fi fost firesc necesare, costurile fiind chiar reduse în urma licitației. Doar că șeful stângii de la județ, consilierul Ioan Crina, a adus în discuție și felul în care se așterne materialul cu lopata, blocând, aproape în bloc, demararea lucrărilor. Totuși, norocul constă în faptul că vechii indicatori, chiar mai scumpi, erau deja aprobați, fapt ce permite începerea lucrărilor și fără actualizarea firească valorilor, așa cum o impunea rezultatul licitației.

„Chiar dacă Crina și gașca lui au trântit HCJ cu indicatorii tehnico-economici referitor la acest drum, deși era vorba doar de o diminuare a costului în urma licitației, noi mergem înainte. Ne bazăm pe cea aprobată în 2022 de pe vremea când aveam majoritate și care a fost necesară pentru organizarea licitației finalizată azi printr-un contract de execuție semnat. Să sperăm că vom finaliza lucrarea înainte de termen și cu economii în timpul șantierului.“, a încheiat șeful județului.

La fața locului sunt deja mai multe utilaje care de luni dimineață vor începe lucrările!

JCS-A.M.