Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Autorităţile municipale au tras linie după inundaţiile produse în zona centrală, în urmă cu aproape o lună.

În urma inundaţiilor produse în data de 8 august în zona centrală a municipiului Reşiţa, au fost afectate 15 gospodării, situate pe strada Butovăţ şi strada Cascadelor, drumuri de acces şi podeţe, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

La nivelul Primăriei Reşiţa a fost constituită o comisie de evaluare a pagubelor care a constatat că opt case prezintă degradări sau distrugeri ale pereţilor interiori, tavanelor, pardoselii şi mobilei, iar în cazul altor şapte imobile au fost distruse ziduri de sprijin şi podeţe de acces. Situaţia centralizată a pagubelor va fi înaintată Instituţiei Prefectului, pentru obţinerea de ajutoare de urgenţă din partea Executivului.

De asemenea, la finele săptămânii trecute, o echipă din cadrul Primăriei Reşiţa, sub conducerea de primarului Mihai Stepanescu, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, ai Apelor Române şi cu proiectanţi în domeniu au efectuat o deplasare în teren pentru a analiza torenţii de pe raza municipiului, în vederea reactualizării studiului de fezabilitate „Amenajare torenţi de pe teritoriul municipiului Reşiţa“.