Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 1 noiembrie, cu ocazia aniversării a 86 de ani de la prima emisie a postului public, pasionaţii mersului pe două roţi sunt invitaţi la un marş ciclist. Startul se va da la ora 11.00, din parcarea magazinului Kaufland, unde se vor face şi înscrierile, cu începere de la ora 10.

Traseul va avea 8,6 km, cu sosire în zona Muncitoresc. Evenimentul aflat la prima ediţie, nu este o competiţie propriu-zisă, însă în urma unei tombole, se poate câştiga o bicicletă performantă. Şi surprizele nu se opresc aici.

Haideţi să pedalăm împreună prin Reşiţa, într-un marş pentru sănătate, mişcare şi un mediu mai curat. Pe 1 noiembrie 1928, la ora 17:00 era difuzată în eter prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România, cu anunţul: “Alo, alo, aici Radio Bucureşti”. Primele cuvinte au fost rostite de preşedintele de atunci al Societăţii, Dragomir Hurmuzescu, ctitorul radiofoniei româneşti.

La început, postul de radio naţional avea emisiuni doar câteva ore pe zi, iar în program figurau ştiri, buletine meteorologice, muzică de dans şi clasică. Treptat, au apărut şi primele emisiuni complexe.

La 86 de ani de existenţă, Radio România este lider de necontestat în preferinţele ascultătorului şi emite pe mai multe posturi naţionale şi internaţionale, precum Radio România Actualităţi sau Radio România Cultural, Antena Satelor şi Radio România Internaţional.