Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel mai mare producător avicol din România se implică în industria de profil din Caraș-Severin. Mai exact, Transavia a preluat activele companiei Food 2000 SRL din Bocșa, aflată în insolvență de mai bine de trei ani.

Potrivit reprezentanților administratorului judiciar al firmei cărășene, tranzacţia a fost încheiată iar activele au fost preluate de producătorul albaiulian, în schimbul sumei de 2 milioane de euro, prețul de pornire al licitației.

Oficial, Transavia nu a anunțat încă ce planuri are cu cele două ferme de păsări, un abator și utilajele care, în vremurile bune, asigurau anual o producție de 2,5 milioane de pui. Nu este exclusă însă nici păstrarea unora dintre angajați, dacă aceștia se vor adapta regulilor companiei, spun oficiali ai celui mai mare producător de carne de pasăre de la noi, care, prin această achiziție ar putea ajunge la o producție de 100.000 de tone de carne de pasăre anual. Banii obținuți de producătorul cărășean în urma vânzării activelor vor fi folosiți, potrivit unui document postat pe site-ul firmei, pentru achitarea datoriilor către bănci, Finanțe și alți furnizori, ceea ce ar putea însemna finalizarea procesului de reorganizare până în 30 septembrie 2016.

Adaugă comentariu