Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – În aceste imagini vedem căminul cultural din Ciclova Română așa cum va arăta după implementarea proiectului în valoare de 1,6 milioane de euro pe care primăria l-a depus la CNI!

Primarul Cătălin Golu speră ca, la toamnă, să-și pună semnătura pe contractul pentru ceea ce cu mândrie numește „cel mai mare și mai fain cămin de pe Valea Carașului”. Acesta nu este singurul proiect care va schimba fața comunei.

Un centru civic modern, teren sintetic pe măsură și iluminat public cu LED-uri la Ciclova Română! Vorbim despre centrul civic al localității, deoarece proiectul de reabilitare a căminului cultural nu vizează doar clădirea în sine. Motiv pentru care primarul Golu consideră acest proiect ca unul referitor la întreaga zonă centrală a localității. Asta deoarece proiectul mai prevede amenajarea unei parcări în fața căminului cultural, un foișor pentru evenimente în aer liber, o terasă în aer liber și un loc de joacă situat în spatele căminului și în apropierea grădiniței. Cât despre edificiul cultural, vorbim despre o clădire cu structură rezistentă, care va fi mobilată și utilată, va fi schimbat acoperișul, partea din față urmând a fi supraetajată. Aici vor fi amenajate câteva săli noi numai bune pentru diverse activități. Viitoarea investiție se va derula pe o suprafață totală de 700 mp, proiectul în cauză trecând deja de comisia juridică a CNI.

Primarul ne-a vorbit și despre proiectul în valoare de 120.000 de euro, finanțat prin PNDL 2, de amenajare a curții școlii. Concret, aici urmează să fie amenajat un amfiteatru și teren multifuncțional cu gazon sintetic, prevăzut cu nocturnă și o tribună. „Sper să semnăm în curând ordinul de începere a lucrărilor care ar putea fi gata în două-trei luni, până vine vremea rece. Constructorul estimează că va finaliza lucrarea în acest interval. E un contract mai vechi la care primăria are acum un ofertant”, ne-a declarat primarul Golu.

Tot de la edil am aflat că, recent, primăria a depus la AFM un proiect de eficientizare a sistemului de iluminat în întreaga localitate. Concret, se dorește montarea de lămpi noi, cu LED-uri, atât în locul celor vechi, cât și pe stâlpii unde nu există. În total, este vorba despre mai mult de 300 de lămpi. „Proiectul încă este în faza de deviz general, proiectantul și consultantul încă lucrează la el, urmând a estima valoarea investiției”, a încheiat Cătălin Golu.

JCS-Ionel Ivașcu