Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Odată cu alegerea lui Romeo Dunca la conducerea județului, investitorii de la Aeroportul Caransebeș, Gabi Olariu și Dorin Ivașcu, așteaptă vremuri mai bune pentru aeroport!

Aceștia și-au pregătit deja primii pași pentru redeschiderea activității, adică funcționarea aerogării, curse regulate în weekend către București și retur, dar și modernizarea pistei aeroportului. Dar toate acestea cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, pe care, spun cei doi oameni de afaceri, nu l-au avut până acum, ba din contra.

„Primul pas ar fi 15 noiembrie, inaugurarea Aerogării, și dacă lucrurile merg bine avem documentația depusă la Ministerul Afacerilor Interne pentru a deschide această aerogară și traficului internațional. Sigur, pentru asta e nevoie de o hotărâre de guvern prin care să se deschidă punct de frontieră aici la Caransebeș. Noi am făcut tot ceea ce ține de noi, am luat legătura cu autoritățile statului, mă refer la Poliția de Frontieră, SRI, organele sanitar-veterinare și de sănătate publică, Ministerul de Finanțe și Direcția Vămilor. Am remodelat Aerogara după cerințele care ne-au fost impuse ca să respectăm normele Uniunii Europene. Un al doilea pas va fi prima cursă prin care să aducem turiști de la București la schi, pe Muntele Mic și Semenic, și să trimitem cărășeni la București pentru shopping. Iar al treilea pas înseamnă finalizarea primei faze de dezvoltare a Aeroportului Caransebeș, și când spun asta înseamnă Aerogară, pistă cu instrumente de aterizare și instalație de balizaj. Aceștia ar fi cei trei pași, după care avem în plan dezvoltarea prin accesarea de fonduri europene, ca să creștem nivelul de rezistență a pistei, ca să putem aduce aeronave de dimensiuni mai mari. Dar toate astea le vom putea face doar cu sprijinul Consiliului Județean”, a spus Gabi Olariu, cel care împreună cu Dorin Ivașcu deține 98 la sută din acțiunile Aeroportul Caransebeș SA.

Potrivit celor doi, Consiliul Județean Caraș-Severin este printre cele mai privilegiate din țară având în proprietate aeroportul din Caransebeș, de care ar trebui însă să aibă mult mai multă grijă.

„Peste tot în țară autoritățile cheltuie bani pentru întreținerea aeroporturilor. Dacă se găsește un modus vivendi între Consiliul Județean și Aeroportul Caransebeș, ca județul să investească mai mult în acest aeroport și să nu ne pună bețe-n roate, ar fi ideal”, a adăugat și Dorin Ivașcu, celălalt investitor de pe aeroportul caransebeșean.

JCS-R.M.