Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Revoltat pe cei care-şi întind izmenele şi-şi bat covoarele pe sârme sau bare întinse pe terenul public, în spatele blocurilor, edilul a impus demontarea acestora.

Problema rufelor atârnate la balcoane sau printre blocuri, dar şi cea a barelor de bătut covoare a fost adusă în actualitate în cadrul unei recente şedinţe a consiliului municipal. Pe scurt, pe ordinea de zi a fost introdusă, în ultimul moment, un proiect vizând respingerea plângerii prealabile formulate pentru o bară dintre blocuri, care constituie, de fapt, un prim pas în eventualitatea unui proces. Fiind introdus la urgenţe, unii consilieri n-au înţeles raţionamentul, pentru că nici proiectul de hotărâre, nici expunerea de motive, nici raportul de specialitate nu făceau precizări clare despre ce s-ar fi plâns oamenii. Documentele făceau vorbire vag despre măsurile de buna gospodărire a oraşului, despre liniştea şi ordinea publică şi despre programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Nici vorbă de aşa ceva, după cum ne-a lămurit chiar primarul Ioan Popa: „Vă spun eu, este o chestiune foarte simplă! Noi am procedat după ce am somat asociaţiile de locatari sau alte entităţi care în jurul locuinţelor, pe domeniul public, şi-au pus bare – acele frumoase bare pentru bătut covoare – să le îndepărteze, în caz contrar procedăm la demontarea lor. Şi există o asociaţie de locatari care ne-a contestat acest drept şi a făcut o plângere prealabilă la care le-am răspuns. De fapt, am în faţa mea chiar o hotărâre a consiliului local din 2014 şi o alta din 2016, dată de antecesorii noştri, în care, printre altele, în buna gospodărire a oraşului, la punctul nr. 18, scrie clar să nu amplaseze pe faţadele blocurilor sau în jur sârme pentru uscarea rufelor şi alte obiecte care strică estetica clădirii“.

Din nefericire, însă, mulţi reşiţeni s-au obişnuit cu lucrurile existente de multă vreme şi acceptă cu greu noile reguli. „La fel ca şi cu garajele, întâmpinăm rezistenţă din partea multor cetăţeni, spune edilul. Îmi asum acest lucru! Cred că trebuie să ne racordăm şi noi la civilizaţie, şi am spus de câte ori am ocazia. Am doi copii, am foarte multe rufe pe care le spăl acasă, ne-am cumpărat un întinzător de ăsta de rufe şi le punem ori în balcon – dacă vremea e bună –, ori într-una din încăperi, nu e nicio problemă. Dacă noi, aici de faţă, sunt convins că nu ne punem izmenele la uscat sau că nu ne batem covoarele afară, cred că şi reşiţenii pot să facă acest lucru, să-şi găsească modalităţi mai civilizate. Noi am răspuns la această plângere prealabilă. Ceea ce motivau dânşii, că nu au fost anunţaţi fiecare în parte, nu stă în picioare, pentru că hotărârea consiliului local nu este de acum, ci din 2014, cu o revenire în 2016!“. Iar potrivit documentelor ataşate la proiect, publicitate s-ar fi făcut inclusiv la avizierul Primăriei.

Pe scurt, potrivit şefului administrativului reşiţean, pentru eliberarea spaţiilor dintre blocuri, mai ales pentru crearea de noi locuri de parcare, în spatele blocurilor nu vom mai avea nimic altceva, pornind de la garaje, până la barele pentru bătut covoarele sau sârmele pentru uscat rufele în public.

4 Comments

  1. Mama ce probleme importante dupa 2 ani de primarie…. Sa taiem barele de covoare de langa blocuri! Poate asa rezovam poluarea din oras! 🙂 E profunda chestia. Ex-Tinctor

  2. Foarte bine dl. Popa ,sa civilati pe unii romani care nu stiu ce inseamna civilizatie ,ba mai mult sa ii si amendati pe cei care nu se conformeaza la hotărârea consiliului local din 2014.

  3. incredibil ce probleme are primaria? dar faptul ca nu prea mai exista afise cu strazile din municipiu, cu nr de blocuri, si scari, asta nu e o pb a primariei? ciinii fara stapin, epave auto pe acelasi domeniu public, balti si noroaie printre blocuri, mizerie pe strazi de la unele autoturisme, ? ce aveti oameni buni, ati luat o razna ,sau vreti sa bagati frica amenzilor in cetateni? vedeti va de treburi ca nu cu asa nazbitii ati cistigat alegerile? unde sint FONDURILE EUROPENE ATRASE DE PRIMARIE SI CONSILIUL LOCAL? cred ca se deviaza de la problemele reale ale acestei urbe. resita, oras muncitoresc, dar unde este vreo statuie a muncitorului resitean onest, capabil si harnic? sau a inginerului devotat tehnicii si gindirii ingineresti de constructie si inovatie tehica si nu numai? resita, oras turistic, sau destinatie turistica, cu 4 hoteluri cu o capacitate de vreo 100 de locuri?

  4. Eu am sunat la politia locala sa vina sa ridice o rabla abandonata in fata blocului de unul dintre vecinii de vreo 3 ani si mi-au zis sa le fac cerere scrisa altfel nu vin, iar dupa ce le fac cererea sa ii astept in parcare sa le-o arat.
    Pai ce draq sunt nebun sa ma cert cu vecinii ca ei sunt niste incapabili, masina aia e parcata pe locul persoanelor cu dezabilitati si e crescuta iarba pe ea si sub ea de juma de metru, ei nu o vad???
    AAAAAA au alte probleme, umbla dupa sarme intins~!!!!

Adaugă comentariu