Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pe organigrama reorganizată vor figura, de la 1 iunie, cu 62 de funcții mai puțin față de cele din prezent!

Hotărârea de a revoca HCL 47/2024 care stabilea, în februarie, numărul total de posturi al instituției la 434 a fost luată de Consiliul Local în ședința ordinară de joia trecută. Trebuie precizat că dintre acestea, la data respectivă, ocupate erau doar 328, iar celelalte 106 vacante. În expunerea de motive, reorganizarea este motivată în primul rând prin necesitatea punerii în aplicare a măsurilor dispuse prin Legea nr. 296/2023. Practic, sunt operate modificări la nivelul a 13 din cele 18 compartimente, direcții și servicii din Primărie, acestea subțiind organigrama cu 7 funcții publice de conducere și 33 de execuție, la care se adaugă 1 funcție contractuală de conducere și 21 de execuție. Aparatul de specialitate va număra, începând cu 1 iunie 2024, doar 372 de posturi, din care 3 funcții de demnitate publică (primar, viceprimari), 236 funcții publice (25 de conducere, 211 de execuție) și 133 funcții contractuale (2 de conducere, 131 de execuție).

Dacă din punct de vedere grafic, vechea organigramă era una relativ aerisită, având în vedere că aproape un sfert din posturi erau vacante, cea nouă se prezintă a fi mult mai compactă. În ce măsură ocupanții posturilor o vor face și menține funcțională rămâne, firește, de văzut.

În fine, pentru a explica de ce Primăria va fi în curând (și) mai subțire-n talie, cităm din adresa Instituției Prefectului, prin care Consiliului Local i se comunica numărul maxim de posturi pentru UAT Municipiul Reșița pentru 2024: 575 posturi; 14 posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor; 80 posturi pentru serviciul public de poliție locală; 10 posturi pentru implementare proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile.

JCS-Walter Fleck