Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipalitatea vrea drept de administrare gratuit și temporar pentru 12,4 km din două drumuri. Este vorba despre 11.072 m din DJ 582, respectiv 1.314 m din DJ 582C. Mai pe înțeles, orașul vrea aceste bucăți din drumul care leagă Reșița de Văliug, respectiv din drumul care se desprinde din acesta în dreptul Casei Bănățene și merge până în zona Peșterii Comarnic!

Porțiunea din drumul spre Văliug este formată din două bucăți de 531m, respectiv 11.072 m, prima cuprinzând de fapt un pod rutier. În ședința de consiliu local de ieri, aleșii urbei au aprobat solicitarea de constituire a dreptului de administrare temporară pe porțiunile în cauză, în vederea realizării de lucrări de modernizare și reabilitare.

„Este vorba despre drumul până la Cuptoare și, după aceea, până la Prislop. Administrarea acestor tronsoane este integrată domeniului schiabil. Un proiect mare pe care orașul îl implementează. De aceea tratăm unitar atât domeniul schiabil, cât și problematica drumului pentru ca acesta să fie întreținut corespunzător și pe timpul iernii de către Municipiul Reșița. Dreptul de administrare presupune inclusiv modernizarea drumului. Preluarea acestor porțiuni nu se suprapune cu proiectul Semenic, întrucât porțiunile în cauză se întind până la Pasul Prislop.”, a explicat Liviu Gârtoi, șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Reșiței.

JCS-Ionel Ivașcu