Caraş-Severin, Romania

LĂPUȘNICU MARE – Două poduri din comună și terenul de fotbal de la Moceriș, în vizorul Primăriei Lăpușnicu Mare!

Recent, au fost realizate mai multe expertize la podurile de pe raza comunei. Acest demers a confirmat gradul de degradare a unuia dintre podurile din centrul de comună, lucru ușor de sesizat și de către localnici, precum și necesitatea unor intervenții majore la acest pod, care nu a primit niciodată fonduri atunci când au fost calamități. Sunt necesare intervenții și la podul de la Beghei din satul aparținător Moceriș. Acesta se află la intersecția Drumului Comunal 44 cu cursul de apă al pârâului Lăpușnicu Mare. Podul se dovedește prea îngust pentru traficul la care este supus, motiv pentru care e necesară o lățire a acestuia. Ambele obiective se află în vederile primăriei.

Tot la Moceriș, primăria are în vizor și reabilitarea terenului de fotbal. Conform primarului Mihaela Drăgilă, certficatul de urbanism e deja obținut, fiind în curs de elaborare studiul de fezabilitate pentru obiectivul amintit. Investiția totală se ridică la valoarea de 120.000 de euro, viitoarea arenă urmând a fi prevăzută cu vestiare moderne, tribune, parcare, nocturnă. Important de precizat că alimentarea cu electricitate va fi asigurată prin panouri fotovoltaice care, conform primarului Drăgilă, vor produce 3,5-4 kw. „Pentru acest obiectiv, avem deja jumătate din suma necesară efectuării lucrării. O avem ținută din bugetul pe anul trecut în excedentul bugetar. În curând va avea loc o ședință de consiliu local în care se va stabili destinația banilor”, declară Mihaela Drăgilă.

Pe viitor, în comună, sunt anunțate mai multe reparații. „Aș vrea să achiziționăm una-două locuințe sociale. Aș vrea să intervenim pentru a îmbunătăți aspectul câtorva clădiri pe care le avem în domeniul public și privat al comunei. De pildă, e necesară demolarea unei vechi grădinițe pe care o avem în centrul comunei, precum și o reabilitare a unui vechi spațiu comercial. Sigur vor fi rezolvate în viitor”, a încheiat primarul din Lăpușnicu Mare. Aceste obiective se adaugă celor patru cereri de finanțare depuse recent pe Programul „Anghel Saligny”.

JCS-Ionel Ivașcu

Foto: Ana Maria Chera