Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cadrele didactice din Reșița au participat la cursuri de formare de 5 zile în Belgia, Spania și Franța!

Pe lângă proiectele de reabilitare și dotare a școlilor, Primăria Municipiului își îndreaptă atenția și către resursa umană, pentru a se asigura că orașul are cadre didactice tot mai bine pregătite. „Experiențele din cursurile de formare internaționale pot oferi profesorilor noștri perspective noi și instrumente de lucru pentru creșterea motivației, a concentrării și a stării de bine în mediul școlar. Prin proiectul Erasmus+, coordonat de Primăria Reșița, în cadrul consorțiului «Reșița Excelenței», prima serie de profesori, formată din 14 cadre didactice de la școlile partenere din Reșița și 3 experți educaționali din cadrul Grupului Local de Educație al Primăriei, a participat la cursuri de formare de câte 5 zile.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

La cursul de Instrumente ICT (suport creativ și colaborativ la clasă), din Belgia, au participat 7 profesori, la cel de Management al conflictului, inteligență emoțională și prevenirea bullying-ului, din Spania, 5 profesori, iar la cel de Dezvoltare durabilă – reconectare cu natura, din Franța, alți 5 profesori. „Cele trei domenii vizate pentru formarea personalului didactic sunt: digitalizare, dezvoltare durabilă și incluziune. Acest lucru se va întâmpla anual, progresiv urmând să plece din ce în ce mai mulți profesori.“, a precizat viceprimarul Mădălina Chiosa.

Proiectul, finanțat de Consiliul Local, a fost gândit pe o perioadă de cinci ani, timp în care profesori selectați din cele 12 unități școlare ale Consorțiului vor fi trimiși în străinătate pentru cursuri de formare.

JCS-Walter Fleck