Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Regina Elisabeta a II-a moare la vârsta de 96 de ani. Fanii West Ham i-au adus un omagiu Reginei înainte de confruntarea din Europa Conference League cu FCSB!

Palatul Buckingham a confirmat joi moartea Majestății Sale Reginei.

“Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, a spus Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii și cel mai vechi șef de stat din lume. Ea a domnit peste 70 de ani și și-a sărbătorit anul acesta Jubileul de platină.

Sport România –  West Ham vs FCSB

Fanii lui West Ham United au cântat „God Save the Queen” în semn de omagiu înaintea unui meci împotriva clubului românesc FCSB din Europa Conference League. Informațiile privind modificările aduse programului Preamier League sunt importante și pentru top case pariuri online din România, Anglia și Europa. De asemenea, pariorii ar trebui să verifice site-urile de pariuri pentru cele mai recente știri despre pronosticuri și pariuri.

 

West Ham a învins echipa daneză din Superliga Viborg FF cu scorul total de 6-1 în barajul play-off și a fost cuplat cu echipa din Liga I, FCSB, clubul belgian de Pro League Anderlecht și rivalii Viborgi din Superliga, Silkeborg, în Grupa B.

Conforma mai multor știri sport România, Mulțimea din interiorul stadionului din Londra a adus un omagiu emoționant Majestății Sale Elisabeta a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, în timpul unui minut de reculegere păstrat înaintea primei egalități din noua campanie a lui West Ham în Europa Conference League.

Din tribune au răsunat refrene spontane ale lui God Save The Queen, în timp ce jucătorii de la ambele echipe purtau banderole negre, iar Andrei Cordea a deschis scorul în minutul 34, aplicând un finisaj șmecher la centrarea lui Darius Olaru la stâlpul din spate.

Fotbalul, denumit fotbal în Marea Britanie, este cel mai popular sport din țară. Iar Premier League, care sărbătorește anul acesta a 30-a aniversare, este cea mai populară ligă de fotbal din lume, difuzată în 800 de milioane de case din 188 de țări. Planificarea în jurul morții Reginei este cunoscută sub numele de Operațiunea London Bridge și este un plan extrem de detaliat care este pus în aplicare din momentul în care ea moare.

Știri din fotbal – Modificări importante

Premier League tocmai a anunțat că meciurile din acest weekend vor fi suspendate, deoarece evenimentele sportive, conform mai multor știri din fotbal, din Marea Britanie au fost suspendate în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, joi.

Toate cele 10 meciuri pentru următoarea săptămână de meci, care era programată să înceapă sâmbătă după-amiază cu derby-ul londonez dintre Chelsea și Fulham și să se încheie cu meciul de luni seara dintre Leeds United și Nottingham Forest vor fi reprogramate.

„Acesta este un moment extrem de trist nu doar pentru națiune, ci și pentru milioanele de oameni din întreaga lume care au admirat-o și ne alăturăm tuturor celor care deplâng moartea ei”, a declarat Richard Masters, directorul executiv al ligii.

 

Regatul Unit a intrat în 10 zile de doliu național, care va culmina cu înmormântarea Reginei. Nu există nicio obligație de a anula sau amâna evenimentele sportive, conform Ghidului național pentru doliu al Palatului Buckingham  Dar mai multe organizații sportive se pare că au decis să suspende competițiile după moartea reginei, joi, la vârsta de 96 de ani.

Numeroase evenimente sportive au fost anulate în Marea Britanie după moartea Reginei Elisabeta a II-a. În cinstea majestății sale, până și mingea se odihnește în patria fotbalului.După moartea Reginei, Premier League și-a anulat ziua de joc pentru weekendul următor, Jürgen Klopp și Compania fac o pauză. Liga de elită a urmat recomandarea guvernului britanic – și sunt departe de a fi singuri. Sportul de pe insulă este în doliu și este suspendat deocamdată ca un omagiu adus Elisabetei a II-a.

Meciuri anulate:

  • Brighton vs Tottenham
  • Brentford vs Man Utd
  • Burnley vs Watford
  • Leicester vs Tottenham

Anularea Premier League – Lumea sportului plânge moartea Queen

Dar ea a arătat și o apreciere enormă pentru alte sporturi. Elisabeta a II-a a deschis atât Jocurile de vară din 2012 de la Londra, cât și Jocurile de vară din 1976 de la Montreal. În 1966, măreția icoanei fotbalului englez Bobby Moore, strălucitor de bucurie, a prezentat trofeul Cupei Mondiale, în 1996 i-a felicitat politicos pe oarecum reverenți campioni europeni germani și i-a înmânat trofeul lui Jürgen Klinsmann. Nepotul ei Prințul William este președinte al FA din 2006.

Concluzie

Premier League a avut o întâlnire vineri dimineață cu privire la meciurile viitoare, Departamentul pentru Media, Cultură și Sport gata să ofere sfaturi și îndrumări suplimentare. S-a luat atunci decizia de a amâna ultima rundă de meciuri.

EFL a luat deja decizia de a anula meciurile programate să aibă loc vineri. Desigur, Manchester United a fost deja în acțiune imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Red Devils s-a înfruntat joi cu echipa spaniolă Real Sociedad în Europa League, UEFA luând decizia că este prea târziu pentru a rearanja confruntarea de la Old Trafford. Bineînțeles, a fost ținut un moment de tăcere înainte de meci, când ambele cluburi și-au adus omagiu Reginei și familiei ei.

FOTO: unsplash.com