Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – După primul turneu câștigat în noua formulă de lot, jucătorii de la Banatul Caransebeș se declară mulțumiți și pun evoluția tot mai bună a echipei pe seama pregătirii din presezon.

Căpitanul Raul Oprișor crede că dacă nu ar fi fost erorile de arbitraj favorabile celor de la SCM U Craiova, bănățenii s-ar fi întors din Oltenia neînvinși. „E primul trofeu în noua formulă de echipă, se vede că am avut o pregătire bună, am reușit un turneu cu victorii la Steaua și Dinamo, în premieră pentru Caransebeș în sport, am pierdut dificil cu Craiova în cinci seturi pe niște erori de arbitraj și am luat trofeul”, a spus Oprișor, completat și de Dan Borota, cel care s-a întors de la turneul din capitala Olteniei cu titlul de „Cel mai bun jucător”: „Sincer să fiu, nu mă așteptam la acest titlu, când mi s-a rostit numele am crezut că nu am înțeles bine. M-a ajutat echipa și sunt bucuros că am reușit să fac un turneu bun, sper să o țin cât mai mult în forma aceasta și să ajut echipa. Cele trei jocuri au fost utile, grele, disputate, am avut două meciuri de cinci seturi, doar cu Steaua a fost un 3-0 scurt, cred că a fost o pregătire cât se poate de bună pentru începutul campionatului”.

Performanța gugulanilor a fost salutată și de reprezentanții municipalității, cea care finanțează echipa. „Această cupă ne onorează și ne bucură, pentru că nu este o performanță la îndemâna oricui în zona Banatului să învingi, în foarte scurt timp, două cluburi mari din România, Steaua și Dinamo. Cred că jucătorii, staff-ul tehnic, conducerea clubului, merită cu prisosință toate felicitările noastre și ale fanilor din Caransebeș”, a precizat și primarul Marcel Vela.

Pentru Banatul” urmează sâmbătă, 27 septembrie, debutul în competițiile oficiale. Elevii lui Pavel Craia vor întâlni pe teren propriu „Phoenix” Șimleul Silvaniei, în faza I-a a Cupei României. „Sâmbătă, important e să fie victorie, să avem un avantaj înaintea returului. Indiferent cât va fi scorul, în Cupă nu se iau in calcul punctele, ca e 3-0 sau 3-2 e același lucru. Important e să mulțumim publicul și să câștigăm sâmbătă”, a mai spus Dan Borota.