Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Elevii Liceului „Max Ausnit” au început stagiul de practică specială autorizată de autorităţile aeronautice europene.

Practica specială pentru aviaţie diferă de cea normală, iar elevii de la Liceul „Max Ausnit” sunt privilegiaţi în acest sens pentru că autorităţile europene în domeniu le-au autorizat această practică. „Mai exact, elevii vor demonta un avion, vor învăţa despre refolosirea pieselor, iar pe parcurs îl vor monta la loc. Practica aceasta le întăreşte capacitatea de a lucra pe avioane şi elicoptere. În acest sens avem parteneriat cu Romaero, iar următorul stagiu de practică îl vom face la un atelier specializat“ ne-a spus administratorul SC Aeroportul din Caransebeş, Gabriel Olariu.

Totodată, în luna iulie încep înscrierile în clasa a IX-a la Liceul „Max Ausnit”. „În primul an, elevii vor plăti o taxă, însă începând din anul doi, în funcţie de rezultate, nu vor mai plăti. Dacă sunt competenţi şi le place ceea ce fac vor fi adoptaţi de sponsori: Romaero, Boening şi Lockheed Martin. Am fost azi și am discutat şi cu primarul Caransebeşului despre internat, iar dânsul şi-a arătat toată disponibilitatea în acest sens. Facem toate demersurile pentru ca lucrurile să meargă bine“, ne-a mai spus Gabriel Olariu.