Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Doi trandafiri roșii pentru Reșița și județ. PSD și-a anunțat, chiar de 8 Martie, oferta electorală pentru Primăria Reșița și Consiliul Județean: tandemul Popovici – Hurduzeu!

Social-democrații și-au stabilit, vineri, candidații pentru cel mai important bazin electoral, Reșița, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean. Validați prin votul unanim al membrilor acestui organism, președintele organizației județene, Silviu Hurduzeu, și proaspătul președinte interimar al celei municipale, Ionuț Popovici, s-au arătat încrezători în viitoarea lor izbândă. „Nu întâmplător am făcut acest anunț de 8 Martie, de Ziua Femeii. E pentru doamnele și domnișoarele din județul Caraș-Severin și din Reșița, pentru a le ruga să fie alături de noi în acest proiect politic pe care noi îl avem în cele două UAT-uri.“, a precizat Hurduzeu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. „Există o compatibilitate între mine și Ionuț Popovici, evident că vom candida în tandem. Cred că Ionuț Popovici va câștiga alegerile în Reșița și poate schimba numele primarului din Nelu Tăiețelu în Nelu Luzărelu!“, a declarat Hurduzeu, scuzându-se că „nu am găsit altă rimă“. Prin „luzăr“ (loser, în engleză – care poate fi tradus prin perdant, fraier, ratat) se desemnează o persoană care a căzut pe locul doi, iar în cazul de față, cineva care pierde alegerile, poziție în care, categoric, PSD n-ar vrea să se mai regăsească.

Invitat să spună câteva cuvinte, candidatul Ionuț Popovici a declarat, modest, cu nedisimulată candoare: „Cred că am ajuns la maturitatea politică și administrativă pentru a ocupa funcția de primar al municipiului Reșița. Îi voi da posibilitatea primarului agresor și ilegitim să se bucure de terenul pe care și l-a cumpărat în Zanzibar,“ N-a dorit să explice de ce actual primar Ioan Popa e „agresor“, motivând că subiectul ar fi unul „binecunoscut“, în schimb „ilegitimitatea“ acestuia ar rezida din faptul că, raportat la numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale din Reșița, acesta ar fi fost ales în 2020 cu un număr foarte mic de voturi. Deși, puțin mai târziu, dar într-un context legat de consilierii județeni, avea să sublinieze că „Votul este suveran“. Detalii despre programul său de guvernare locală, precum și lista de consilieri cu care dorește să se legitimeze prin vot, vor urma a fi făcute publice, cu prilejul unei lansări propriu-zise.

Nici Silviu Hurduzeu nu a intrat în detalii cu privire la propriul program, accentuând în schimb că: „Strategia PSD și candidatura mea la președinția CJ nu este legată de ceilalți candidați, indiferent cine va fi candidat din partea PNL, AUR, Forța Dreptei, Alianța Păcii. Este strategia noastră, nu avem decât un singur scop, câștigarea alegerilor, atât la CJ, cât și la Primăria municipiului Reșița.

În treacăt, au mai fost amintiți și candidații pentru alte primării de la care PSD are aceleași mari așteptări: Adrian Torma la Moldova Nouă, Gheorghe Orza la Băile Herculane, Liviu Almăjan la Oravița și Daniel Danu la Anina.

JCS-Walter Fleck