Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Primarul Reşiţei se referă la bucuria de a-i vedea pe voluntarii implicaţi în acţiunile de igienizare din ultimele zile, dar şi la ruşinea generată de atitudinea localnicilor, care se uitau nepăsători la cei care le adunau gunoaiele!

Două acţiuni de voluntariat, pentru strângerea gunoaielor abandonate de turişti şi localnici, s-au derulat în zona platoului Secu şi comuna Eftimie Murgu, iar după ele primarul Ioan Popa a avut tras câteva concluzii tranşante.

„Semenicul e fantastic!“, titrau jandarmii montani de la Văliug, care pe lângă misiunile de ordine publică, au pus şi umărul la igienizarea zonei staţiunii Semenic, împreună cu voluntarii Asociației „Prietenii Munților“ și cu persoanele iubitoare de natură. Au fost vizate și locurile frecventate de turiști, în speranța că toți cei care mai ajung pe acolo se vor bucura de un peisaj curat, care ar trebui păstrat.

„Peste o sută de voluntari din Reşiţa – extrem de mulți copii! – au «recoltat» mizeriile abandonate de cetăţeni pe platoul Semenic. Acelaşi gen de acţiune frumoasă a fost organizată şi la Eftimie Murgu cu circa două sute de voluntari, preponderent din Timisoara. Personal, vă mulţumesc şi vă privesc cu deosebit respect! Trăiesc o senzaţie stranie, bipolară, de BUCURIE enormă, generată de spiritul voluntar pe care îl pot genera compatrioţi de-ai noştri, şi în acelaşi timp de frustrare, de RUŞINE, generată de impasibilitatea cu care o bună parte a cetăţenilor din Eftimie Murgu priveau tinerii care curăţau albia râului din sat de gunoaiele abandonate de-a lungul anilor. Sper ca spiritul satului să renască! Personal, mă voi implica în reabilitarea ansamblului mulinologic din sat! Sunt absolut convins că puterea de a fi mai buni stă în noi!“, a declarat Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa.

JCS-A.M.