Banatul de Munte și cel de Câmpie au bătut palma pentru banii Europei - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ioan Popa și Romeo Dunca au semnat Parteneriatul pentru Banat. Este vorba de acordul Caraș-Severin – Timiș semnat azi la Timișoara, care vizează realizarea unor proiecte comune de infrastructură în cele două județe, dar și accesarea de finanțări europene!

Din partea Carașului acordul a fost semnat de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean și Ioan Popa, primarul Reșiței, în timp ce din partea Timișului au parafat acordului Alin Nica, șeful CJ, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Am semnat astăzi Parteneriatul pentru dezvoltarea de proiecte comune în județele Caraș-Severin și Timiș. Vorbim de un parteneriat ce ne va permite atragerea de finanțări europene în comun cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Timișoara și Consiliul Județean Timiș, pentru modernizarea infrastructurii de transport auto și feroviar. Documentul semnat include cinci proiecte foarte importante, atât pentru noi, cât și pentru colegii din județul Timiș: Modernizare infrastructură feroviară pentru implementarea soluției de transport tip <<train-tram>> pe ruta Reșița Sud-Bocșa-Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul Timișoara; Modernizare infrastructură feroviară pentru implementarea soluției tip <<train-tram>>pe ruta Berzovia-Oravița-Anina; Infrastructură nouă- drum expres (trei benzi) Berzovia- Buziaș- Topolovățu Mare- Autostrada A1; Extinderea la 4 benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă- Buziaș (DJ 592); Modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A (Coșava)- Tomești- Lunca de Sus- limită de județ CS- DN 68 (Voislova). Banatul este unul, cu multe particularități, dar și cu deosebiri, iar o conectare cât mai bună între Banatul de Munte și Banatul de Câmpie va aduce beneficii întregii regiuni“, a spus după semnarea acordului primarul Reșiței, Ioan Popa.

„Accesul între Banatul de Munte, Reșița, Clisura Dunării, infrastructura turistică a județului Caraș-Severin va fi ușor de realizat prin infrastructură. Va fi un drum lung. Am gândit un proiect comun, care să cuprindă aceste intenții de dezvoltare”, a precizat și Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

JCS-N.C.