Polițiștii de la Rutieră au dat 350 de amenzi în 4 ore - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aproape 350 de șoferi cărășeni au căzut în plasa polițiștilor care au întreprins mai multe acțiuni, în scopul de a asigura siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ!

Conform unui comunicat al IPJ Caraș-Severin, miercuri, 8 decembrie 2021, între orele 11.00-15.00, polițiștii rutieri cărășeni, cu sprijinul colegilor de la Serviciile Rutiere Timiș, Hunedoara, Gorj și Mehedinți au desfășurat acțiuni comune, în sistem integrat, pe drumurile publice din Caraș-Severin, cu precădere pe drumurile naționale și pe Drumul European E 70.

Astfel, aproximativ 90 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au acționat atât în localități, cât și în afara acestora, cu mijloacele tehnice din dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În cele 4 ore, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 349 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe (respectiv 266) pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 12 permise de conducere (dintre care 5 pentru depășirea limitelor de viteză și 4 pentru efectuarea de manevre de depășire neregulamentară) și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 4 fapte de natură penală: 2 pentru conducerea sub influența alcoolului, una pentru refuz de recoltare probe biologice și una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii cărășeni au dat și două exemple care au atras începerea urmăririi penale și aplicarea unor sancțiuni contravenționale. Primul dintre acestea a vizat depistarea unui autoturism care circula din direcția Oțelu Roșu – Caransebeș, cu viteza de 97 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, depistarea fiind realizată de un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, care acționa pe DN 68, pe raza comunei Obreja. La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost apoi condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, un alt echipaj de poliție, care acționa pe DN 6, în zona Stațiunii Băile Herculane, a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, a cărui alcoolemie, determinată la testarea cu aparatul etilotest, a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În continuare, acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice, bărbatul de 45 de ani refuzând recoltarea. Și în acest secund caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Polițiștii cărășeni desfășoară în continuare astfel de acțiuni preventiv-reactive pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării prin accidente rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice”, mai transmite IPJ Caraș-Severin.

JCS-Silvia Popescu